Svensk bakom dokumentären om Tony Hawk Pro Skater

För ett par veckor sen kom det ut en trailer inför den kommande dokumentären ”Prentending I’m a superman” som handlar om Tony Hawks kända TV-spelsserie. Och det visade sig att det är en svensk kille som är med som regissör detta projekt. Vi tog oss ett snack med Ludvig Gür.

Hur gammal är du och var kommer du ifrån?
Jag är 22 år och kommer från Stockholm.

Du aktuell med en dokumentär om TV-spelsserien Tony Hawk Pro skater. Som jag förstått det så hade du gjort en fan-video på Youtube och blev kontaktad av projektledaren för de första spelen i serien.
Ungefär så! Jag gjorde två olika amatör-dokumentärer (Som inte var särskilt populärt på YouTube just då men är nu massivt) runt 2013 och 2015. Ralph D’Amato såg då den ena 2014 och kontaktade mig. Ett totalt sammanträffande skedde samtidigt då det visade sig att han skulle resa till Sverige på semester den sommaren. The rest is history.

Du jobbar som regissör idag. Vad har du gjort innan dokumentären
Dokumentären har ju alltid legat bakom mig under hela min ”karriär”. Men utöver det har jag jobbat en del på TV, för program som Discovery TV gjort bland annat. När det kommer till filmprojekt jag även regisserat har jag dels gjort en mini-dokumentär med Bad Religion nyligen och en rad andra, en del musikvideos, reklam samt kortfilmer (främst med skräck-tema).

Och som jag förstått det så är du skateboardåkare själv?
Skateboard-åkande är en stor del av mitt liv. Jag blev aldrig särskilt bra, men den största delen av min identitet är byggd ifrån kulturen.

…Och jag förmodar att du är ett stort THPS-fan också?
Självklart! Var även ett ganska stort namn i online-communityn förut. Har dock slutat spela på allvar nu.

När började ni jobba på dokumentären?
Vi spelade in den första intervjun med Tony i november 2016. Så i tre år har vi jobbat med den.

Hur overkligt känns det inte att få dra över till USA och jobba med Tony Hawk? Och du har fått träffa lite andra ”gubbar” också?
Tanken var mer overklig än när det väl hände. Var enormt stort att möta Tony Hawk första gången men samtidigt kändes det som att jag hade känt samtliga i hela livet. Har blivit god vän med en del av ”gubbarna”, främst Steve Caballero och Rodney Mullen.

Vet du ungefär när vi kan förväntas se den?
Kan tyvärr inte säga något säkert, men hoppas att det sker i år. Men det säger jag varje år. Nu är den i alla fall 100% klar!

Se trailern här:

1 kommentar

  1. Den här vill man se! Glömmer aldrig hur stokad man var när man fick spela spelet för första gången i sin playstation one. Måååånga timmar har man spenderat…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*